Podcasts

Adoptionens mange ansigter

I alt for mange år har dette emne været tabubelagt, hvilket har gjort at vi som samfund aldrig har fået skabt et sprog for det.
Et sprog for adoption. Podcastens vært, Lærke Theodora er selv nationalt adopteret, og hun vil hver uge debattere adoption med sine gæster, der også er adopteret, har adopteret et barn, eller arbejder professionelt med adoption til dagligt.

I denne episode har Lærke Theodora haft besøg af Inger Thormann

Spædbarnsterapi med små og større børn

Spændende samtale med Inger Poulsen, der er psykoterapeut. I del 1 tales der om Spædbarnsterapiens metode til spædbørn og i den 2 omkring metoden til større børn.

Medvirkende: Inger Poulsen Dansk Institut for Spædbarnsterapi og Laura Kjær Jacobsen, Cand. pæd. i pædagogisk psykologi og Jordemoder

 

Lyt til del 1 (Spædbørn)

Lyt til del 2 (Større børn)

Børn med skader af mors rusmiddelbrug under graviditeten

Hvordan hjælper vi bedst muligt, når et forbrug af rusmidler under graviditeten har givet et barn alvorlige skader? Det belyses gennem eksperter og cases i en podcastserie fra Social- og Boligstyrelsen.

De tre afsnit har fokus på hhv. det lille barn, skolebarnet og den unge voksne.

Podcasten er i tre dele.

Anbringelse af børn - til adoption og i plejefamilier

I denne spændende episode, fortæller Inger Thormann, om anbringelse af børn.

Inger er psykolog, socialpædagog og medstifter af Dansk Institut for spædbarnsterapi. Hun er forfatter til en perlerække af bøger om emnet.

I vores samtale, trækker Inger Thormann på mere end 50 års faglig erfaring. 50 år, hvor hun har reflekteret over praksis og ydet et betydeligt bidrag til for forbedre den, for at sikre børnenes sunde udvikling og mentale trivsel.

Børn med skader af mors rusmiddelbrug under graviditeten

Spædbarnsterapi er en metode til at løsne op for traumer, som er opstået i den tidlige start på livet. Voldsomme episoder såsom omsorgssvigt eller tvangsanbringelse kan sætte dybe spor i børns mentale og fysiske udvikling, og det er derfor vigtigt, at barnet modstår forståelse og interesse for den traumatiserende oplevelse.

I podcasten kan du høre om både den rene terapiform, og om, hvordan du kan bruge terapiens metoder pædagogisk i dit arbejde som socialpædagog eller plejeforælder.

BRUG PODCASTEN: Download dette refleksionsværktøj, og brug det som redskab til at forankre din nye viden om spædbarnsterapi