Litteratur

Der kommer løbende nye bøger, skrevet af Spædbarnsterapeuter, der har ladet sig inspirere af Spædbarnsterapiens metode.

ALBA - og hendes familie

Alba er to et halvt år og bor med sin far og mor. Nogle gange er det rart. Andre gange er det svært – for Albas far kan blive meget skræmmende. Nogle gange råber han nemlig højt og kaster med ting. Så græder mor og Alba føler sig lillebitte og alene. Heldigvis har Alba altid Kaninus med sig. Det hjælper lidt. Men ikke altid.

Alba og hendes familie er en samtalebog til de 1-3 årige børn, der oplever vold i deres familie. Den handler om at føle sig alene, magtesløs og bange. Store følelser, som kan fylde meget, når man kun er to et halvt år, og volden mellem de personer, man elsker allerhøjest, eskalerer.

Denne bog om Alba er udviklet som et af samtaleredskaberne til at tale med de små børn om deres oplevelser af vold og dens konsekvenser. 

Udgivet år: 2023
Forfatter: Charlotte Steenbjerg
ISBN: 9788794381062
Køb bogen her

Sådan styrker du barnets identitet

Denne serie fra forlaget ”Sagt er Sundt” er skrevet til forældre og voksne, der ved at sætte ord og følelser på barnets historie og de oplevelser, der starter allerede i fostertilværelsen, kan hjælpe barnet med at ”blive sig selv”.

Tidligere troede vi, at et barn fødtes som et ubeskrevet blad og at det ikke kunne huske noget fra de første år. I dag ved vi, at et barn husker sin historie. Kroppen og sindet husker det, der skete.

Her finder du vejledning og sætninger, der kan hjælpe jer med at styrke barnets identitet og dermed styrke dets selvværd.

Metoden kan ikke erstatte terapi. Hvis der opstår følelsesmæssige udfordringer, anbefales det altid at søge hjælp hos en spædbarnsterapeut, der er uddannet psykoterapeut eller psykolog.

Udgivet år: 2023 
Forfatter: Inge Halmø
ISBN: 978-87-974658-0-6
Køb bogen her

Kronisk og længerande syge børn

Bogen henvender sig primært til forældre, som har et barn (0-11 år) med en kronisk eller længerevarende sygdom.
Kronisk eller længerevarende syge børn kan med voksnes hjælp blive kompetente medspillere allerede fra en tidlig alder. Det gør dem til gladere og stærkere patienter – og kommer derved samtidig deres langsigtede helbred til gode.

Bogen viser, hvordan du kan lære dit barn at mestre både sygdom og behandling, således at det kan blive ekspert på egen krop og egen sygdom.

Mange børn som ofte får hjemmebehandling eller er i kontakt med hospital har risiko for at udvikle belastningsreaktioner eller blive traumatiseret.  

Udgivet år: 2020
Forfatter: Sine Lyons
ISBN: 9788771270150
Køb bogen her

Lillebitte Coline

En fortælling om at blive født for tidligt.

Lillebitte Coline er en højtlæsningsbog for børn fra treårsalderen, der selv er født for tidligt. Bogen giver børnene en forståelse af, hvad de har været ude for, mens forældre får redskaber til at forstå og drage omsorg for det præmature barn fra det øjeblik, det kommer til verden.

At blive født for tidligt er oftest traumatisk for barnet. Desuden er der de mange voldsomme oplevelser, der følger med et hospitalsophold. Efterhånden, som det for tidligt fødte barn vokser på, kan der opstå spørgsmål om fødslen og de traumer, det har været udsat for.

Udgivet år: 2020
Forfatter: Tine Thingholm
ISBN: 9788772162706
Køb bogen her

ALBA - har en dum dag

Alba er 2,5 år og går i vuggestue. De fleste dage er gode. Så leger Alba med Albert. Men andre dage er dumme. Især når far har været skræmmende og har råbt højt eller skubbet til mor derhjemme. Så kaster Alba med tingene og bider Albert. Og Alba kan hverken sove eller spise noget. Heldigvis findes pædagogen Hanne. Det hjælper lidt. Men ikke altid.

Alba har en dum dag, er en samtalebog til de 1-4 årige børn, der er udsat for vold i deres familie. Den handler om ikke at have ord for alt det svære, der sker, når volden mellem de to mennesker, man elsker allerhøjest, eskalerer. For ord kan mangle, når man kun er 2,5 år. Når ordene mangler, kan barnet i stedet vise, hvordan det har det.

 

Udgivet år: 2023
Forfatter: Charlotte Steenbjerg
ISBN: 9788794381291
Køb bogen her

Når forældre overvejer skilsmisse eller står midt i den

En skilsmisse er ofte en periode med konflikter. Det kan ikke skjules for børnene, de mærker alt. Særligt mærker de, hvad der foregår mellem deres forældre og i deres familie.

De følelser børn kan opleve i perioden hvor forældrene overvejer skilsmisse, og når beslutningen er truffet, er meget anderledes, end den de oplever, når forældrene ikke længere bor sammen.

Det kan være en periode hvor barnet er særlig sårbart, hvor det har bekymret fantasi om fremtiden og om hvordan de skal klare det. Barnet kan ubevidst begrænse sig selv fordi det håber og drømmer lige til det sidste, at mor og far bliver sammen.

Her finder I vejledning og sætninger, der kan hjælpe jer igennem en svær periode, samtidig med, at I styrker jeres barns identitet og dermed styrke dets selvværd.

Udgivet år: 2023
Forfatter: Inge Halmø
ISBN:978-87-974658-1-3
Køb bogen her