Inger Poulsen

Inger Poulsen

MFP Psykoterapeut

Partner i Dansk Institut for Spædbarnsterapi
Sandplayterapeut
E-mail: ip@spaedbarnsterapi.dk

CV Inger Poulsen
Forfatterskab / Artikler

Inger Poulsen er uddannet inden for børnepsykiatrien i Uppsala og blev i 1994 uddannet krop/gestalt terapeut fra Gestalt analytisk institut.

Interessen for arbejdet med børn og familier ledte hende til forskellige institutioner bl.a. som institutionsleder i Grønland.

Gennem 17 år har Inger Poulsen været leder i Familiehuset, Smedetorvet 8, Horsens, som er et kommunalt, psykoterapeutisk dagbehandlingstilbud til forældre med spædbørn fra 0-2 år, hvor børnenes udvikling er truet, og til gravide kvinder med særlige behov,

Familiehuset blev i 2007 af Socialministeriet udtaget som rollemodel for familiebehandling i Danmark.

Siden 2001 har Inger Poulsen været supervisor og konsulent for behandlingsinstitutioner.

I 1996 blev cand.psych. Inger Thormann, Skodsborg Observations- og behandlingshjem, inspireret af den franske børneanalytiker, Francoise Dolto, der siger: ”Alt usagt binder energi”. 1998 startede et samarbejde mellem Inger Thormann og Inger Poulsen om at udvikle spædbarnsterapien i Danmark.

Sammen udviklede de” Spædbarnsterapiens metode” og startede Dansk Institut for Spædbarnsterapi, hvorfra de udbyder uddannelsen som spædbarnsterapeut.

I 2013 skrev de bogen ”Spædbarnsterapi”, som i efteråret 2015 udkommer på engelsk.

 

I 2014 sagde Inger Poulsen farvel til Familiehuset i Horsens.

Ud over at være partner i Dansk Institut for Spædbarnsterapi startede hun egen klinik: “Psykoterapiklinikken i Jelling”. Her tilbydes:

  • Terapi med børn og voksne
  • Supervision individuelt og i grupper
  • Temadage
  • Undervisning